Proberen om een Pro Studio te zijn

Proberen om een Pro Studio te zijn heeft geen zin, je moet niet naar al het moois kijken op internet en je laten verleiden door de studios die er allemaal zo goed uitzien, met al het apparatuur en mengtafels. Je bent meteen verkocht voor al de ongelofelijke specificaties en high-tech toestellen en inrichtingen, dat je véél meer spendeert dan eigenlijk nodig is om een goeie mix te maken. Met een minimum aan materiaal kan je een maximum aan resultaat bereiken, dat je er zelf van verschiet.

Niet werken als een Pro Studio

Een andere veel voorkomende fout die gemaakt wordt in een home studio is dat je niet werkt als een Pro. Pro Studios werken met klanten en met deadlines, die ze absoluut moeten respecteren om alles draaiende te houden, zij staan constant onder druk om te presteren en hun business veilig te stellen. Zij zijn genoodzaakt om zo te werken en kunnen zich geen marges veroorloven. Een home studio eigenaar staat niet onder die druk, waardoor je dingen sneller uitstelt of vooruitschuift en je uiteindelijk geen resultaat boekt. Maak niet deze fout en stel voor jezelf deadlines, bijvoorbeeld: ik wil 5 songs klaar hebben binnen 6 maanden, 1 maand per song en de laatste maand alles voorbereiden om ze uit te brengen. En hou je daar ook aan, maak voor jezelf een schema, rekening houdend met je andere activiteiten.

Vergeten om plezier te maken

Gun jezelf ook de ruimte om even te chillen en plezier te maken, het moet niet constant over apparatuur en deadlines gaan, probeer doorheen je werkschema ook tijd te maken om samen met je vrienden of collega’s iets te doen, maak een aangename atmosfeer. Hierdoor ga je beter werken en resultaat bereiken. Maak er niet constant een braspartij van met veel alcohol en lege slogans wat je allemaal gaat bereiken met je studio, het is de bedoeling dat je een studio hebt, waar je af en toe eens iets drinkt tijdens de pauzes en niet een privé-bar om je lazarus te zuipen, met de muziek slechts op de achtergrond.

Deze 3 punten samen zullen je een goede balans geven om goeie muziek te maken en goed te mixen, waar je vrienden en jezelf fier op zullen zijn.

Muzikale groeten !
Luc LF Caeyers

Pin It on Pinterest