Wil je kwaliteitsvolle muziek maken dit jaar in je homestudio ? 

Wel, dan moet je af van het geloof dat je alleen goed kan mixen als je een dure audio-school hebt gevolgd:

DEEL 1 EDITING

De 3 volgende blogs zijn gebaseerd op het verhaal van een collega, die zelf audio-school heeft gevolgd en vanuit de realiteit zijn bevindingen geeft, die ik jullie bij deze doorgeef.

Waarschijnlijk zijn er weinigen onder jullie die een opleiding als audio-engineer hebben genoten, mijzelf incluis. Je zou zelfs denken dat je de grootste geheimen hierdoor zal missen die jou helpen om een goede eindmix te maken. Niet dus !

Er zijn 3 belangrijke zaken die hij tijdens zijn opleiding zeker heeft meegekregen, die zijn wereld veranderd hebben. Hier volgen de 3 zaken die er toe doen:

1/ Editing: Nu in blog Nr 4
2/ EQ: volgt in blog Nr 5
3/ Compressie: volgt in blog Nr 6

Luc LF Caeyers

Deepin2studio

De online cursus “Basics in The Mix” geeft je een eerste inzicht in EQ, Compressie, Editing, Mixing en Mastering. Deze cursus biedt een solide basis training om de cruciale stappen in het mix proces goed te beheersen, én bovenal zal je merken dat het helemaal niet zo moeilijk is om dit te leren, maar iemand moet het je duidelijk vertellen, en dat doen we met deze cursus. En je zal merken dat uw mixen hierdoor reeds naar een hoger niveau worden getild.

In deze blog alvast een korte intro over de eerste parameter: EDITING

EDITING doe je na de opnames en voor het mix proces ! De meeste slagen deze stap over, maar deze stap brengt je mix van “goed“ naar “amazing” en het kost slechts een uurtje werk om dit te doen.

En wat bedoelen we dan ? De opgenomen stem zuiveren van ticks, clicks en alle bijgeluiden, die alleen maar storen. De stem in sync zetten met uw beat, zorgen dat je beat als referentie dient om andere opgenomen tracks af te stellen en in sync te plaatsen.

Muzikale groeten !

Luc LF Caeyers

“EDITING is makkelijk, kost niks en vraagt geen extra plugins, en kan je mix maken of kraken ! EDITING is de held achter de schermen van een goede mix.”

Luc LF Caeyers

Deepin2studio

Pin It on Pinterest