Wil je kwaliteitsvolle muziek maken dit jaar in je homestudio ? 

Wel, dan moet je af van het streven naar perfectie !

Ga voor 85% ! Je kent dat gevoel wel, dat je nooit klaar bent met een nummer of mix omdat het niet 100% in orde is ! En je gaat dan nog meer lezen en blijven proberen om die 15 % eruit te krijgen. En al die tijd werk je niet verder aan je mix.

Waarom is 85% een mooie zaak ? De eerste keer dat je iets opneemt en je krijgt de micro niet 100% perfect of de opname niet 100% juist, is helemaal niet erg. De pros moeten zelf ook constant zoeken naar de juiste positie hoor en als je 4 van de 5 keer een juiste opstelling hebt, dan is dat toch geweldig. Niemand zal daar over malen, ook de pros niet. Maar als je constant op zoek bent naar de perfecte positie en opname, dan ben je meer aan het zoeken naar iets dat nooit zal komen en je zal uiteindelijk nooit je deadline halen of iets afwerken. Je bent ook maar een mens en je hoeft je niet te schamen als het niet meteen lukt.

“Als je 85% zo goed bent als je zou willen en je hebt 85% van je projecten afgewerkt als je voorzien had, dan heb je nog altijd een massa kwaliteitsmuziek uit je studio gehaald, dan dat je halsstarrig aan die 15% blijft sleutelen en nooit iets afwerkt !”

Luc LF Caeyers

Deepin2studio

En door alles volledig te doorlopen, zal je merken dat je gaandeweg beter wordt in je technieken en toepassingen, zowel in opnames als in het mix-proces zelf. Door niet steeds de perfectie na te streven, maak je veel sneller vorderingen. Als je voortdurend gaat zoeken naar welke converters je moet kiezen, of de LCR panning methode een heilig huisje is of een slecht idee, dan leg je jezelf zoveel druk op, dat je focus op het eigenlijke werkproces in de home studio verloren gaat.

Ik weet ook niet alles, maar wat ik weet, kan bijdragen tot een snelle vooruitgang, die ik jullie allen wil meegeven. En voor mij gaat het om goeie muziek maken die mensen in vervoering kan brengen, en dat kan gerust met producten die voor 85% afgewerkt zijn.

Muzikale groeten !

Luc LF Caeyers

Pin It on Pinterest