Basics In The Mix

Basics in the mix gaat over de basisprincipes van het mixen en masteren van je muziek. Als je pas begint met een home-studio, is het niet evident om te weten welk materiaal je nu nodig hebt, en hoe je ermee moet werken. Door duidelijkheid te krijgen in de
terminologie in elke fase van jou muziekproductie, door precies te begrijpen wat elk apparaat of plugin doet en hoe je ermee moet werken, ga je veel sneller resultaat boeken en alles veel beter weten te plaatsen en begrijpen.Basics in the mix is een verzameling van sessies die je chronologisch doorheen dit proces loodst en overzichtelijk en duidelijk verstaanbaar maakt wat elke fase in het proces met jou mix doet. Het is cruciaal dat je de verschillende stappen begrijpt om nadien op een efficiënte manier in elke fase te duiken en de nodige acties te ondernemen om een goed klinkende mix en master af te leveren.

Verbeter je mix-kwaliteit

Met deze cursus ga je merken dat je oude mixen er aanzienlijk op vooruit gaan in kwaliteit, mits de juiste toepassingen en nodige oefening. Het is niet 1 knop of 1 move die van je muziek, van de ene op de andere dag, een topproduct zal maken. Het zijn de kleine diverse moves en correct gebruik van je apparaten die je gaande weg meer inzicht verschaffen en betere beslissingen laten nemen. Je moet dit zien als een evolutie, als een proces waarin je eerste mix ten aanzien van je 50ste mix aanzienlijk zal verschillen in kwaliteit.

En het maakt ook niet uit dat al je mixen even goed klinken, want het blijft een proces waarin jij de hoofdrol speelt en niet je apparatuur. En je hebt ook al eens mindere dagen en betere dagen, die een invloed hebben op je mix. Blijf ook niet te lang hangen in het aanpassen van een mix, maar wees tevreden op een bepaald moment. Er dienen zich sowieso nieuwe momenten en nieuwe projecten aan, die weer een stuk beter zullen gaan. Belangrijk om weten is dat deze cursus een hulpmiddel is om je op weg te zetten en om niet onnodig lang te moeten zoeken, hoe je het best begint aan een mix. Basics in the mix is vergelijkbaar met een gebouw met verschillende kamers die je chronologisch doorloopt en waarbij elke kamer een specifiek doel heeft. Aan het einde zal je dan begrijpen waarom het gebouw op die manier is opgezet en wat het nut is van elke kamer om het hele gebouw overeind te houden.

En dat is hetzelfde principe met jou mix.

Tot een betere mix !

Luc LF Caeyers

Inhoudstafel

Video 1: Intro in EQ (17:23)
Video 2: Het gebruik van EQ (21:34)
Video 3: EQ benadering (08:53)
Video 4: Intro in compressie (18:21)
Video 5: Het gebruik van compressie (17:16)
Video 6: Compressie als effect (17:54)
Video 7: Editing (10:25)
Video 8: Mixing: Template – Gain – Mixbus (09:33)
Video 9: Mixing: Volume – Panning (08:14)
Video 10: Mixing: EQ – Compressie (43:07)
Video 11: Mixing: Diepte – Ambience (18:31)
Video 12: Mixing: Transitie – Flow (04:23)
Video 13: Mastering: Intro (12:47)
Video 14: Mastering: EQ – Limiter (14:09)
Video 15: Mastering: Referentie tracks (08:15)
Video 16: Fuckarounditis (11:00)

Pin It on Pinterest